Pučko otvoreno učilište Aspekt Virovitica


Javna ustanova Pučko otvoreno učilište započelo je s radom 15.01.2010. godine, upisan u registar udruga kod Trgovačkog suda u Bjelovaru kao javna neprofitabilna ustanova.
Svrha i cilj osnivanja Pučkog otvorenog učilišta je prvenstveno cijeloživotno učenje, tj. obrazovanje odraslih - osoba koja ima navršenih petnaest godina života i ispunjava druge uvjete utvrđene programom, ostvarivanje prava na slobodan razvoj osobnosti, osposobljavanje za zapošljivost: stjecanje kvalifikacija za prvo zanimanje, prekvalifikacija, stjecanje i produbljivanje stručnih znanja, vještina i sposobnosti, osposobljavanje za aktivno građanstvo.Obrazovni programi održavaju se u opremljenim prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Aspekt na adresi Matije Gupca 42 ,  Virovitica. Učilište raspolaže sa dvije  suvremeno opremljene  učionicama (računala s pristupom na internet, platno za projiciranje, projektor, ploča...). Nastavni proces vode stručno osposobljen i visoko obrazovan kadar s odgovarajućim spremama i sposobnošću za kvalitetno organizirani nastavni proces.

Ponuđena su različita zanimanja, tj. školovanje od četverogodišnjeg obrazovnog programa do osposobljavanja-usavršavanja. Kvalitetu izvođenja nastave garantiraju kadrovi koji su na raspolaganju za izvođenje nastave svojim dugogodišnjim radnim iskustvom u srednjoškolskom obrazovanju.

Osnovno obrazovanje odraslih isto kao i srednjoškolsko provodi se tijekom cijele kalendarske godine, što omogućava svim polaznicima lakše pohađanje i završetak obrazovnog programa u koji su upisani.

Raspored sati Virovitica
Zadnja izmjena: 27.01.2023.

Fotogalerija

4
3
11
5
9
10
8
7